Kuchnia

kulinaria

Składniki:
- rulon ciasta francuskiego
- 1 cebula
- szpinak
- pół kostki sera typu feta
- sól i pieprz
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Jeśli szpinak mamy mrożony – wrzucamy na patelnię i podgrzewamy aż do rozmrożenia, a następnie dodajemy podsmażoną osobno cebulkę. Jeśli nie, najpierw podsmażamy cebulę ,a potem dodajemy do niej świeży szpinak i smażymy, aż zmniejszy swoją objętość. Solimy, pieprzymy i zdejmujemy z ognia.

Fetę kruszymy na drobne kawałki i mieszamy ze szpinakiem.

Na rozwinięty rulon ciasta, na jednej połowie nakładamy w odstępach cztery porcje gotowego farszu i nakrywamy drugą połową ciasta. Kroimy na cztery kawałki, a każdy z nich nacinamy delikatnie na wierzchu. Tak przygotowane “ciastka” kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut (warto zaglądać i sprawdzać czy nie zaczyna się przypalać).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation