Kuchnia

drób

Makaron z kurczakiem i curry

składniki:

makaron rurki - 400 gramów
pierś z kurczaka - 500 gramów
Sos pomidorowy Knorr - 1 opakowanie
czosnek ząbki - 2 sztuki
curry - 2 łyżki
garam masala - 2 łyżki
imbir - 1 łyżeczka
pomidor - 2 sztuki
groszek mrożony - 80 gramów
olej - 15 mililitrów
świeża kolendra - 0.5 pęczka
śmietanka - 3 łyżki


Ugotuj makaron al dente.
Pierś z kurczaka pokrój w paski i smaż na patelni z rozgrzanym olejem aż mięso będzie brązowe.
Dodaj do kurczaka posiekany czosnek, starty imbir, posiekane pomidory, curry, mix przypraw garam masala i smaż przez kolejne 2 minuty po czym dodaj do makaronu.
Rozpuść zawartość opakowania Fix Knorr w 200 mililitrach ciepłej wody i śmietanie po czym zagotuj sos w garnku.
Dodaj zamrożony groszek i po 5 minutach dodaj całość do makaronu. Wymieszaj makaron z sosem, kurczakiem, przyprawami i podawaj posypany świeżą kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation