Kuchnia

Przepisy na przekąski

Jabłka w owsianej panierce

jabłko
ok. 1,5 szklanki płatków owsianych
1 jajko
szklanka mąki kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki wody gazowanej
3 łyżki miodu
łyżeczka cynamonu
łyżeczka imbiru
olej


Obieramy jabłko, kroimy na plastry – ok. 1 cm
Jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wodę, miód, cynamon, imbir łączymy ze sobą
Mieszamy do momentu otrzymania jednolitej masy
Rozgrzewamy olej na patelni
Wysyjujemy płatki owsiane na talerz/do miski
Plaster jabłka zamaczamy w cieście, następnie w płatkach owsianych
Jabłko w panierce kładziemy na patelni i smażymy z obu stron do momentu kiedy płatki owsiane będą złociste
Gotowe jabłko kładziemy na papierowym ręczniczku, aby wchłonęło nadmiar oleju
Otrzymane danie podajemy z miodem, konfiturą lub ulubionym dodatkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation