Kuchnia

Przepisy na przekąski

Dietetyczne muffinki śniadaniowe

Składniki:
Na 12 sztuk:

300 ml płatków owsianych
100 ml mleka
300 ml przesianej mąki orkiszowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cynamonu
100 ml cukru muscavados,
150 ml utartego jabłka
1/2 szklanki oleju
2 jajka, lekko rozmącone
200 ml jagód, zamrożonych
100 ml płatków migdałów
100 ml orzechów włoskich, grubo posiekanych

Wykonanie:
Wlej mleko do płatków owsianych.
Wymieszać wszystkie suche składniki i dodaj do płatków owsianych.
Wmieszaj utarte jabłko i olej oraz jajka. Mieszaj lekko.
Na koniec dodaj jagody, ostrożnie aby nie pomaślić. Piecz mufinki w 200 º C, około 15minut. Sprawdź patyczkiem dla pewności czy są suche w środku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation