Kuchnia

przekąski

Jajka zapiekane w ziołach


Składniki: 90 g szynki, 3 jajka, 1 łyżeczka musztardy, ¼ szklanki jogurtu naturalnego, ¾ szklanki startego sera cheddar, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, masło.
Przygotowanie: Małe miseczki posmarować masłem po czym na dnie ułożyć szynkę pokrojoną w plasterki. Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem musztardy oraz jogurtu po czym dodać ¼ szklanki sera, oraz połowę szczypiorku i natki. Ponownie wymieszać i przelać po równo do miseczek. Na koniec posypać je pozostałym serem i posypać szczypiorkiem oraz pietruszką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190o i piec, aż jajka się zetną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation