Kuchnia

przekąski

składniki:1 kg ziemniaków gotowanych, 2 jajka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 2 szklanki mąki, olej do smażenia, 1/2 kg kiełbasy białej -surowej.
opis przygotowania: kiełbasę wyciągnąć z osłonek .
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.zimne ziemniaki przepuścić przez maszynkę,dodać jajka,przyprawę do ziemniaków,sól i pieprz oraz mąkę ,zagnieść ciasto (ciasto ma być ścisłe i łatwo się formować więc w razie potrzeby zwiększyć ilość mąki)z gotowego ciasta uformować małe placuszki na każdym położyć porcję mięsa,przykryć drugim,zlepić brzegi i nadać kształt kotleta .smażyć na małym ogniu na złoty kolor.podawać z dowolną sałatką .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation