Książka

Dobre książki

Bakłażan w jogurcie
dla 4 osób

1 duży bakłażan
1 opakowanie (400 g gęstego jogurtu typu śródziemnomorskiego
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
oliwa
sól


Umytego bakłażana pokrój w 1-cm plastry, skrop oliwą, wymieszaj. Następnie usmaż partiami na patelni grillowej (lub zwykłej nieprzywierającej), obracając raz, aż bakłażan się zrumieni na złoto. Zdejmij z ognia i pokrój w ćwiartki.
Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki, dopraw solą. Sosem zalej bakłażany, wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę, aby smaki się ?przegryzły?. Podawaj na przystawkę np. z grillowanymi chlebkami pita.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation