Kuchnia

kuchnia

jajka z musem z białej czekolady


jajka z musem z białej czekolady
03-04-2013 Autor: gruszka 8 odpowiedzi Kategoria: desery
« klasyczna sałatka jarzynowa
Sarah Woodward “Kuchnia francuska” »
Print Friendly

Takie proste, a takie urocze. Wyszły mi nieco za słodkie, dlatego w ogólnym świątecznym obżarstwie i żalu do zjadania tak ładnych rzeczy jakoś się ostały, ale wcale mnie to nie martwi – zostało więcej dla mnie ;) Jajka czekoladowe tak właściwie mogą być nafaszerowane wszystkim co Wam przyjdzie do głowy. Mi przyszedł akurat mus z białej czekolady. Ale jak sobie tak wyobrażę te same jajka wypchane po brzeg kremem russel to aż mi się jakoś tak przyjemnie w brzuszku robi… Trzeba będzie następnym razem zrobić w takiej wersji ;)

A tymczasem…

jajka z musem z białej czekolady

Składniki:

- 6 czekoladowych jajek naturalnej wielkości

- 100 ml kremówki

- 50 g białej czekolady

- 50 g serka Philadelphia

- do dekoracji jakieś drobne owoce i listki mięty

Z jajek odcinamy czubeczki na tyle, by dało się tam wsadzić szprycę.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i serek Philadelphia i miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem nadziewamy jajka i dekorujemy według uznania.
- See more at: http://www.gruszkazfartuszka.pl/jajka-z-musem-z-bialej-czekolady/#sthash.Rmrxv4q7.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation