Moda damska

Fajne ciuchy

Pierś kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z pomidorkami i oliwkami | Zgotowani
Składniki:

1 dużą podwójną pierś kurczaka
ok. 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
2-3 ząbki czosnku
kiść pomidorków koktajlowych
2 garście oliwek ( czarnych lub zielonych)
świeży rozmaryn
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:

Mięso myjemy, solimy i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, polewamy oliwą. W tym momencie najlepiej odstawić je do lodówki na około 30 minut.
Kurczaka owijamy plastrami szynki szwarcwaldzkiej i układamy w żaroodpornym naczyniu. Na wierzchu układamy rozmaryn, oliwki i pomidorki koktajlowe.
Pieczmy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation