Kuchnia

Gotowanie

Chłopski gulasz

Składniki

6 średnich ziemniaków
2 małe pętka kiełbasy
1 papryka
2 średnie cebule
6-7 dużych pieczarek
łyżeczka koncentratu pomidorowego
łyżeczka słodkiej papryki
szczypta pieprzu cayene i papryki ostrej
gałązka majeranku i bazylii
świeża natka pietruszki
łyżeczka suszonych pomidorów
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki kroimy w średniej wielkości kawałki, ziemniaki w dużą kostkę. Obsmażamy oddzielnie na patelni na odrobinie oleju i kolejno przekładamy do garnka. Podlewamy 400-500 ml wody z rozpuszczonym koncentratem pomidorowym. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Gdy się zagotuje dodajemy przyprawy. Danie często mieszamy. Gdy ziemniaki będą miękkie (ale nie rozciapciane), wówczas potrawa jest gotowa. Podajemy na ciepło posypane posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation