Kuchnia

Pieczywo

SKŁADNIKI:
na formę „keksówkę” o dł. 23-25 cm
150 g mąki
130 g cukru
80 g masła
3 dojrzałe banany
1 łyżeczka sody
1 jajko
2 łyżki cukru waniliowego



PRZYGOTOWANIE – WERSJA THERMOMIX:
Banany obierz i pokrój w kawałki. Wrzuć do naczynia miksującego. Zmiksuj 2-3 s/obr. 3
Do bananów dodaj cukier, cukier waniliowy, jajko, oraz masło. Utrzyj 5 s / obr. 4
Dodaj mąkę, oraz sodę. Zmiksuj 2 min / obr 4
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wylej ciasto do foremki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez ok. 40-50 minut.

PRZYGOTOWANIE – WERSJA KLASYCZNA:
Banany obierz i pokrój w małe kawałki. Wrzuć do miski i rozgnieć widelcem.
Dodaj cukier, cukier waniliowy, jajko oraz masło. Zmiksuj na gładką masę.
Dodaj mąkę i sodę zmiksuj ponownie do połączenia składników.
Foremkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wylej ciasto do foremki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez ok. 40-50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation