Kuchnia

Ciasta

szarlotka pod serową kołderką...
Ciasto:

150g mąki
70g cukru
szczypta soli
jajko
75g masła

Z podanych składników zagniatamy ciasto, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24cm i
podpiekamy w temp 180st 15 minut.

Nadzienie:

kg jabłek
łyżka soku z cytryny
2 białka
2 żółtka
250g twarogu
2-4 łyżki cukru (w zależności od tego jak słodkie lubicie)
jajko
szczypta cynamonu
garść rodzynek



Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiany sokiem z cytryny.Białka ubijamy na sztywno. Twaróg miksujemy z cukrem, żółtkami, jajkiem, rodzynkami. Dodajemy białko i delikatnie łączymy. Na podpieczony spód wykładamy jabłka, a następnie równomiernie rozprowadzamy masę serową. Pieczemy 45-50 minut w temp. 175st
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation