Kuchnia

Kulinarnie

Filety drobiowe z musem z groszku

Składniki:
4 filety z kurczaka
Pęczek zielonej cebulki
Natka pietruszki
25 g tartego parmezanu
200 g twarożku
25 g szynki
Łyżka bułki tartej
Sól, pieprz
1 łyżka oleju
2 gałązki mięty
Mała cebula
1 łyżka masła
400 g mrożonego groszku
100 ml bulionu

Przygotowanie:
Filety przekroić w poprzek i rozbić tłuczkiem do mięsa. Natkę pietruszki posiekać, zmieszać z twarożkiem, parmezanem, pokrojoną szynką, solą i pieprzem. Masę rozdzielić na oprószone solą i pieprzem filety, dodać zieloną cebulkę, zwijać roladki i spinać wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym oleju 8-10 minut, obracając. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle. Dodać groszek i bulion i gotować 5 minut. Zmiksować na mus. Doprawić solą pieprzem i miętą. Rolady podawać z musem z groszku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation