Kuchnia

przekaski

Krokiety z pieczarkami i serem

Składniki na ciasto (12 sztuk) :
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
2 szklanki mleka
½ szklanki wody gazowanej
2 jajka
szczypta soli

Składniki na farsz :
500 g pieczarek
2 duże cebule
180 g żółtego sera
sól, pieprz
+ olej do smażenia
1 jajko
bułka tarta

Sposób przygotowania :
Składniki na ciasto umieszczam w dużej misce, miksuję na gładką masę, odstawiam na 15 minut, następnie smażę naleśniki. Cebulę obieram, kroję w kostkę. Pieczarki myję, ścieram na tarce na grubych oczkach. Ser również ścieram na tarce. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam cebulę, smażę przez około 2 minuty, dodaję pieczarki, oprószam solą i pieprzem, smażę aż odparuję cała woda puszczona przez pieczarki. W trakcie smażenia doprawiam solą i pieprzem. Następnie przekładam pieczarki z cebulą do miski i odstawiam do przestygnięcia. Dodaję ser, mieszam. Nakładam farsz na naleśniki, zawijam, obtaczam w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażę na złoto z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation