Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pokuczaje - składniki:

300 g mielonego mięsa wieprzowego
1-2 cebule
3 jajka
2-3 bułki kajzerki
olej do głębokiego smażenia
sól
pieprz

Pokuczaje - sposób przygotowania: Mięso mieszamy z posiekaną lub startą na tarce cebulą. Wbijamy 2 jajka, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i lepimy kule. Bułki okrawamy ze skórki, miękisz kroimy w kostkę. Mięsne kule obtaczamy w ostatnim jajku, a potem w pokrojonych bułkach. Delikatnie dociskamy panierkę, smażymy pokuczaje w głębokim oleju na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu, układamy w brytfannie, podlewamy odrobiną wody i wstawiamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation