Kuchnia

zupy

KREMOWA ZUPA CZOSNKOWA


Składniki:
10 średnich ząbków czosnku, 4 szklanki bulionu drobiowego, 3 ziemniaki, cebula, łyżka masła klarowanego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 160 ml śmietany do zup, 2 kromki chleba, ser żółty.
Jak przyrządzić?
Rozgrzewamy masło na patelni, wrzucamy cebulkę i rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy przez kilka minut na wolnym ogniu. Wrzucamy do garnka, dolewamy bulion i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową wedle uznania. Gotujemy przez około 25-30 minut (do momentu aż dojdą ziemniaki). Zagęszczamy śmietaną i miksujemy na gładki krem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation