Sport i fitness

Fitness

Kasza jaglana z cukinią, kiwi, sok marchwiowy.

Składniki na 2 porcje:
- 50 g kaszy jaglanej
- bulion (objętość 2 razy większa niż kaszy)
- garść posiekanych orzechów pistacjowych
- 1 mała cukinia
- kilka kuleczek mozzarelli
- garść kiełków lucerny
- odrobina oliwy
- ząbek czosnku, drobno posiekany
- sól, pieprz

Bulion zagotuj i wrzuć kaszę. Gotuj ok. 15 -20 minut - aż kasza wchłonie bulion. Cukinię oczyść i pokrój w półksiężyce lub w kostkę. Na odrobinie oliwy zeszklij czosnek i dodaj cukinię. Chwilę podgrzewaj, aż cukinia delikatnie zmięknie (ok. 5 minut). Mozarellę pokrój w kostkę. Ostudzoną kaszę wymieszaj z cukinią, serem i orzechami. Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp kiełkami lucerny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation