Sport i fitness

Fitness

Grillowana polenta, ogórek świeży, sok marchwiowy.

Składniki na 4 porcje:
- ½ l wody
- 1 szklanka kaszki kukurydzianej
- sól, pieprz
- świeże listki bazylii
- 3 łyżki tartego parmezanu (lub innego ostrego sera)

Polenta: wodę zagotuj, osól i powoli (cały czas mieszając) dodawaj kaszkę kukurydzianą. Gotuj i mieszaj energicznie aż kaszka zgęstnieje i zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Gorącą masę wymieszaj z serem, pieprzem i listkami bazylii. Przełóż do płaskiej brytfanki i po wystudzeniu (najlepiej przygotuj polentę poprzedniego dnia) pokrój w kawałki w kształcie trójkątów. Opiecz na grillu elektrycznym. Możesz też upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation