Kuchnia

Pasta

Składniki na 2 porcje:
-200g Makaronu Tagliatelle
-10dag dobrej wędzonej szynki
-1/2 niewielkiej cebulki
-1/2 natki pietruszki
-250ml (1 szklankę) śmietany 30%
-2 łyżki drobno startego sera żółtego
-vegeta
-2 łyżki oleju

Sposób wykonania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy
olej i podsmażamy na nim szynkę i cebulę pokrojoną w kosteczkę.
Gdy cebula się zeszkli wlewamy na patelnię śmietanę doprawiamy do
smaku vegetą gotujemy całość do momentu gdy śmietana lekko
zgęstnieje (ok 5-8 minut) dodajemy posiekaną drobno natkę i ser.
Gotujemy jeszcze ok 3 minuty cały czas mieszając. Na patelnię
dokładamy gorący makaron mieszamy z sosem i podajemy zaraz
po przygotowaniu. Porcje możemy udekorować posiekaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation