Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pikantne chrupki serowe - przepis:

Składniki dla 4 osób

50 mililitrów wody
50 mililitrów mleka
50 g masła
100 g mąki
50 g startego Emmentala
3 jajka
1 szczypta soli
Łagodne chili w proszku


Przygotowanie:
Wodę, mleko, sól i masło wrzucamy so rondelka i doprowadamy do wrzenia, poczym zdejmujemy z ognia. Dodajemy przesianą mąkę, znów stawiamy na ogniu i mieszamy do momentu aż uzyskamy jednorodne ciasto. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy jajka - po jednym na raz i mieszamy. Następnie dodajemy starty ser oraz szczyptę łagodnego chili w proszku. Na blachę kładziemy pergaminowy arkusz. Za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego robimy na nim małe kropki. Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 ° C. Podajemy schłodzone lub jeszcze ciepłe. Zawsze są niebiańsko pyszne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation