Inne

Ciasta

Brownie malinowe.


Przygotowanie: 20 minut.
Czas gotowania: 40 minut.
Gotowe do podania: 60 minut.


Ilość porcji z przepisu: 20 dużych kawałków.

Spód Brownie:

250 g gorzkiej czekolady
200 g masła
50 g cukru
3 jajka
110 g mąki

Sernik:

600 g sera (dobrze zmielonego)
2 jajka
100 g cukru

Ponadto:

200 g mrożonych malin.


Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostygnięcia.

W misce ubić masło z cukrem na puch. Potem dodając po jednym jajku, ubijać, aż utworzą gładką masę. Wlać czekoladę dalej miksując. Na koniec wsypać przesianą mąkę i dobrze wymieszać łyżką. Całość przelać do blaszki wyłożonej papierem.

W drugiej misce ser wymieszać z cukrem i jajkami. Wylać na masę brownie. Na koniec wysypać na sernik maliny.

Piec 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation