Kuchnia

Kuchenne rewolucje

Kanapka z duszonymi pieczarkami
Bułka grahamka
1 łyżka duszonych pieczarek
Sałata
Papryka czerwona
Ogórek świeży
Szczypiorek

Pieczarki duszone – składniki na 4 porcje:
½ kg pieczarek
½ cebuli
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz

Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w drobne kawałki. Na rozgrzanej oliwie podduś drobno posiekaną cebulę i wrzuć pieczarki. Posól i oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Duś pod przykryciem aż pieczarki będą miękkie. Pod koniec zdejmij przykrywkę, żeby odparować nadmiar wody. Pozostaw do wystygnięcia.

Na połowie bułeczki ułóż liście sałaty, nałóż pieczarki, posyp szczypiorkiem i dodaj ulubione warzywa. Przykryj drugą połówką grahamki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation