Kuchnia
Muffinki
CHOCOLATE CUPCAKES WITH BEST CHOCOLATE SOUR CREAM FROSTING.
Chocolate Cupcakes (Make 30)
2 szklanki plus 2 łyżki. cukier
1 ¾ szklanki mąki
¾ szklanki plus 1 łyżka. kakao w proszku
1 ½ łyżeczki. proszku do pieczenia
1 ½ łyżeczki. soda oczyszczona
1 łyżeczka. sól
2 duże jajka
1 szklanka mleko
½ szklanki oleju roślinnego
2 łyżeczki. ekstraktu z wanilii
1 szklanki wrzącej wody
Rozgrzej piekarnik do 180C (350F).
Przesiać cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól w misce.
W innej misce wymieszać jajka, mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy, wymieszać.
Dodawać do składników suchych, a mieszanie z drewnianą łyżką aż mieszanina jest połączenie.
Dodać wrzącej wody i wymieszać tylko do połączenia (ciasto będzie cienkie).
Przenieść ciasto do przygotowanych patelni, wypełniając każdą wkładkę około 2/3 drogi do pełnego, około 1/4 filiżanki z posypką.
Piec około 22 minut, aż wykałaczka dodaje w centrum wychodzi czysta. Schłodzić w patelni około pięć minut i przenieść do kratce do całkowitego wystygnięcia.
Uwagi: I połowę cupcake przepis aby 15/12 babeczki
Chocolate Sour Cream Frosting (przez 12-15 babeczek)
170g gorzkiej czekolady, drobno posiekana
4 1/2 łyżki (64g) masła, w temperaturze pokojowej
Cukru 1 1/2 cups cukierników ", przesiewa
3 łyżki. niesłodzonego kakao w proszku
Szczypta soli
1/2 szklanki plus 1 łyżka. śmietana
Rozpuść czekoladę w żaroodpornym naczyniu ustawić na garnku z gotującą się wodą. Odstawić do ostygnięcia, aż ledwo ciepłe. (I topi moją czekoladę w kuchence mikrofalowej, mieszać co 30 s, aby uniknąć spalenia czekoladę!)
W misce miksera stoiska wyposażone w zamocowania łopatki, beat masło na średnio-wysokiej prędkości, aż blady.
Stopniowo mieszać w cukru cukierników ", kakao w proszku i sól, Beat utrzeć na puszystą masę.
Pokonać w stopionej czekolady a następnie chłodzony i śmietana.
Kontynuować bicie, aż masa będzie gładka i dobrze się połączą.
Frost babeczki natychmiast.
MA==