Kuchnia

ZUPY I MIĘCHO - NA OBIAD ...

Składniki:
0,5 kg schab,
25 dkg pieczarki,
1/2 szt. cebula,
15 dkg ser zółty,
5 łyżek bułka tarta,
1 szt. jajko,
do smaku Sól,
do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
do smaku czerwona papryka słodka Prymat,
olej do smażenia

Mięso pokroić na kotlety. Rozbić je, posolić i posypać pieprzem i czerwoną papryką. Pieczarki obrać i pokroić na małe kawałki. Dusić je pod przykryciem razem z drobno pokrojoną cebulką az do wyparowania wody. Na jedną stronę kotleta położyć pokrojony w plasterki żółty ser i wystudzone pieczarki i przykryć drugą częścią mięsa. Brzegi mięsa można spiąć wykałaczką. Delikatnie obtoczyć w jajku i bułce tartej i smazyć, ąz kotlety ładnie się zrumienią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation