Kuchnia

food

Nadziewane brzoskwinie

Składniki (4 porcje):
- 2 brzoskwinie
- serek śmietankowy Almette
- łyżka miodu
- 2 łyżeczki cynamonu
- kilka gałązek rozmarynu
- pół szklanki cukru brązowego
- pół szklanki śmietanki 30%
- garść posiekanych orzechów włoskich

Na samym początku przygotowujemy nadzienie - serek mieszamy z cynamonem i miodem. Następnie brzoskwinie dzielimy na połówki i wydrążamy środek łyżeczką. Wkładamy je do piekarnika na 15 minut, w temperaturę 200 stopni, aby się zapiekły.
W tym czasie przygotowujemy karmel. Do rozgrzanego rondelka wsypujemy cukier, chwilę prażymy, po czym dodajemy śmietankę. Zostawiamy do zagotowania i dodajemy orzechy oraz "igiełki" rozmarynu.
Gdy brzoskwinie będą gotowe, nadziewamy je masą, polewamy karmelem i serwujemy jeszcze ciepłe! :)
Niebo w gębie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation