Kuchnia

Zupy

WYWAR na pieczonych kościach drobiowych

Nie wyrzucajcie kości z upieczonego drobiu!
Wywar na nich ugotowany jest przepyszny i stanowi wspaniałą bazę dla wielu zup!

Składniki:
kości z upieczonego drobiu (gęsi, kaczki, kurczaka, indyka)
porcja włoszczyzny (na przykład: 2-3 marchewki + 1-2 pietruszki + 1 seler + 1 por + 1/4 kapusty włoskiej)
sól
parę ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
1-2 listki laurowe

Wykonanie:
Kości z upieczonego drobiu włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Zagotować. Dodać obraną włoszczyznę oraz przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu). Gotować na małym ogniu około 1 godzinę. Przecedzić i doprawić do smaku solą.

http://lepszysmak.wordpress.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation