Kuchnia

Kulinarne

Placuszki owsiane z jabłkami

Składniki:
- jajka (3 białka i 1 całe jajko)
- 50 gr płatków owsianych górskich
- 50 dag posiekanych orzechów (można dodać kto, co lubi: rodzynki, żurawinę, morele)
- jedno duże jabłko, starte na tarce o dużych oczkach albo pokrojone w kostkę
- cynamon

Przygotowanie:
Płatki owsiane mielimy blenderem. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy, (choć nie jest to konieczne). Do płatków dodajemy całe jajko i mieszamy blenderem, a następnie dodajemy starte jabłko, bakalie, cynamon oraz ubite białka. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Patelnię smarujemy delikatnie oliwą i łyżką formujemy na patelni cztery okrągłe placki i smażymy pod przykryciem na małym ogniu z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation