Kuchnia

Kulinarne

Naleśniki na niedzielne śniadanie - banany, czekolada & cynamon
Dla 2-4 osób potrzebujesz: 1 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, , 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 3 łyżki kakao, 1 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka sody, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki rozpuszczonego masła, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1 szklanka mleka, 1 bardzo dojrzały banan, rozdrobniony widelcem na miazgę, 1 jajko

1. Wymieszaj mąkę, płatki, kakao, sodę, cynamon i sól w mice. Ubij cukier, masło, wanilię, mleko, jajka i banana, na gładką masę. Powoli dodawaj suche składniki, ciągle mieszając.

2. Rozpuść trochę masła na patelni. Porcje wielkości 1/4 szklanki wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż 2-3 minuty, aż na powierzchni zaczną się pojawiać bąbelki. Odwróć naleśniki i smaż kolejne 2 minuty.

3. Podawaj z plasterkami bananów i syropem czekoladowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation