Kuchnia

finger food.

Szparagowe sushi

Ta pyszna przystawka, którą możesz podawać z różnymi sosami, posiada równie nietypowy kształt co sushi. Stwórz ją niczym mistrzyni japońskiej kuchni - zaprojektuj każdy jej fragment, wykonuj precyzyjne cięcia i bądź wybredna korzystając tylko z najlepszych szparagów!

Składniki dla 4 osób:

12 ziemniaków
12 zielonych szparagów
12 plasterków boczku
30 g masła


Przygotowanie:
Ziemniaki tniemy na na 12 równych kwadratów a następnie dobrze umyte gotujemy przez 15-20 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłukujemy zimną wodą a następnie suche krótko smażymy na maśle. Obranie szparagi tniemy tak, by swoją długością pasowały do ziemniaków (jak na zdjęciu). Odpowiednio przycięte szparagi gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, a następnie również płuczemy pod zimną wodą. Teraz, szparagi i ziemniaki zawijamy w boczek a następnie podsmażamy nasze sushi ze wszystkich stron na maśle. Podajemy gorące, zaraz po podsmażeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation