Design

Design

MUS BANANOWO-CZEKOLADOWY

Mus bananowo- czekoladowy

Składniki:

- 200 ml kremówki

- 100 g gorzkiej czekolady

- 2 banany

- chlust Baileysa

- 2 łyżki cukru pudru


Kremówkę mieszamy z cukrem i podgrzewamy na małym ogniu do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Przy kiepskiej jakościowo czekoladzie mogą się robić z niej “farfocle” – u mnie poradził sobie z nimi blender.

Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką i płynną masę. Bo bananów wlewamy kremówkę z czekoladą, dodajemy Baileysa i całość razem miksujemy, aż mus nabierze gładkiej konsystencji i puszystości.

Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation