Kuchnia

Wypieki

Przepis na ciasto brzoskwiniowe z MAKRO
Składniki:

2 jajka
3 szklanki mąki
1 niepełna szklanka cukru
1 szklanka śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanki oleju
zapach pomarańczowy
opakowanie brzoskwiń w żelu Horeca Select
płatki migdałów do dekoracji

Przygotowanie:

1

Oddzielić żółtka od białek i utrzeć z cukrem. Następnie dodawać na zmianę olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz śmietanę. Dodać odrobinę zapachu pomarańczowego ciągle mieszając.
2

Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i dodać brzoskwinie w żelu lekko wciskając w ciasto.
3

Piec około 40-45 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.
4

Po upieczeniu posypać ciasto płatkami migdałów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation