Kuchnia

gotuję

cytrynowy kurczak z miodem G. Ramseya.... - - mniam....mniam... - bloog.pl


4 części kurczaka
2 ząbki czosnku zgniecione
pół cytryny
odrobina octu winnego
pieprz
sól
2 łyżki sosu sojowego
2-3 łyżki miodu
oliwa do smażenia
tymianek świeży



Mięso lekko posolić i popieprzyć. Obsmażyć na oliwie na ostrym ogniu. Dodać sos sojowy, czosnek i smażyć 1 minutę. Dodać cytrynę oraz 1/3 szklanki wody. Mięso dusić pod przykryciem mniej więcej 20 minut. Dodać tymianek, trochę soli i pieprzu. Smażyć jeszcze przez 10 minut, Dodać miód i smażymy 5 minut. Doprawiamy miodem lub sokiem z cytryny, w zależności jaki smak bardziej lubimy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation