Kuchnia

Zupy

Kukurydziana ZUPA z mleczkiem kokosowym i krewetkami - WOW! - Food - Boska.pl



Potrzebujesz: 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1 posiekaną cebulę, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, 600 g ziemniaków obranych i pokrojonych w 1 cm kostkę, 3 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 puszkę mleka kokosowego, 2 szklanki wywaru drobiowego, 1 łyżeczkę kuminu, 1 łyżeczkę mielonych nasion kolendry, 200 g krewetek, sól i pieprz

Krok po kroku:

1. Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj cebulę i smaż aż zmięknie (ok. 3 minut).

2. Dodaj czosnek, ziemniaki i kukurydzę i smaż jeszcze minutę.

3. Dodaj mleko kokosowe, wywar, kumin, kolendrę, sól i pieprz. Zagotuj.

4. Gotuj na małym ogniu aż ziemniaki zmiękną (ok. 15 minut).

5. Dodaj krewetki i gotuj jeszcze 2 minuty. Podawaj ze świeżą bagietką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation