Kuchnia

Zupy

Jamie Oliver - Magazine

Kapusta zwinąćciasno jak liście cygara ( wyciąćgrube łodygi pierwszy ) przed cięciem je w cienkie paski wafli tak samo jak w Portugalii, gdzie ta zupa jest spożywane codziennie .

1 . Podgrzej 4 łyżki oliwy w dużym rondlu na średnim ogniu i smażyć cebulę i czosnek przez 5 minut, aż zaczną mięknąć. Wymieszać ziemniaki , posolić i gotować przez kolejne 5 minut . Dodać 1,25 litra wody i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie . Puree z ziemniaków, cieczy , aby wytworzyć gładką przecieru . Dodać rozdrobnione jarmuż i gotować przez 5 minut .
2 . Tymczasem rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu i smażyć plastry chorizo ​​, posypania papryka nad nimi w garnku , przez 3-4 minut. Dodaj chorizo ​​do zupy , następnie wylej zupę do miseczek i doprawić pieprzem . Podawać z wirowa z oliwy z oliwek w każdej misce i kromki chleba kukurydzianego .
Uwaga : Możesz kupić chleb kukurydziany na wspaniałe portugalskich sklepach takich jak londyńskiej Lizbona Delikatesy ( 54 Golborne Road, W10 ; 0208 969 1052) , lub zamiennik z przyzwoitym ciabatta .


Przepis Andy Harris
Zdjęcia David Loftus


z emisji 15
składniki
• 5 łyżek ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
• 1 duża cebula, drobno posiekana
• 2 ząbki czosnku , posiekane
• ziemniaki 700g , pokrojone w kostkę
• kapusta 300g lub cavolo nero , rozdrobnione
• chorizo ​​150g , w plasterkach
• Papryka
• Ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i chleb kukurydziany ( patrz uwaga) , aby służyć
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation