Kuchnia

PASTY

Skandynawska bagietka z mięsem mielonym

Danie idealnie nadaje się na szybkie przyjęcia - pieczywo i farsz możemy przygotować dużo wcześniej, a potem tylko napełnić i kilka minut zapiec.


1 bagietka lub bułki kajzerki
25 dag mielonego mięsa
1 cebula
4 pieczarki
1- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
zioła prowansalskie, sól i pierz do smaku
ser żółty
pomidor

Bagietkę ( lub bułeczki) przekroić na pół. Środek ugnieść tak, by powstała "miseczka".

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć. Dodać starte na tarce pieczarki oraz mięso mielone. Dodać przyprawy i smażyć do zrumienienia. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
Gorącym farszem napełniać bułeczki, posypać startym żółtym serem i ułożyć na wierzchu po plasterku pomidora.
Zapiec do rozpuszczenia sera i lekkiego zrumienienia pieczywa. Podać posypane pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation