Kuchnia

Śniadania

Otrębowy omlet z samych białek,

Składniki na jeden omlet:

1 łyżka otrębów owsianych
1 łyżka otrębów żytnich
dwa białka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka aromatu waniliowego


80g melona lub innych owoców
jedna łyżka stołowa syropu klonowego

1. Otręby wsypujemy do szklanki i zalewamy wrzątkiem odstawiamy na ok. 5-7min
2. Białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę i dosypujemy do nich proszek, dolewamy aromatu, mieszamy
3. Do białek dodajemy otręby i mieszamy. Mogą się robić małe grudki, dolewamy odrobinkę mleka i mieszamy dalej, w tym czasie nagrzewamy patelnię.
4. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wylewamy jednolitą masę.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation