Kuchnia

przekąski, przystawki

Cinnamon Kettle Corn

sprawia, że ​​około 6 filiżanek

Wydrukuj ten przepis!

3 łyżki oleju kokosowego

1/3 szklanki ziarna kukurydzy

2 łyżki cukru pudru

1/4 łyżeczki mielonego cynamonu

sól morska do smaku

W rondelku z pokrywką obcisłe, umieścić oleju kokosowego. Miejsce na średnim ogniu i pozostawić do stopienia. Dodaj do ziaren kukurydzy i posypać cukrem kryształem. Umieścić wieczko na patelni, trzymając pokrywę lekko uchylone. Pozwól popcorn, aby rozpocząć popping. Raz lub dwa razy, zatoczka pan całkowicie i używać osłony na doniczki podnieść patelnię i wstrząsać. Gdy pojawiały spowalnia, zdjąć z ognia i posypać w cynamon i sól morska do smaku. Wstrząsnąć do miseczki i podawać natychmiast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation