Kuchnia

Dobre książki

Krem Świąteczny - mleczny krem z orzechów laskowych

kostka masła,
laska wanilii,
8 łyżek miodu,
10 dg grubo zmielonych orzechów laskowych,
pół szklani mleka 3,2%,
ok 1,5 szklanki mleka w proszku (nie w granulkach)
odrobina cynamonu i
łyżeczka skórki z pomarańczy.

Masło topimy z ziarenkami wanilii cynamonem i skórką z pomarańczy(dodajemy tam też wyskrobaną już laskę wanilii, którą po roztopieniu masła wyjmujemy) Orzechy mielimy grubo i zalewamy ciepłym masłem waniliowym. Mieszamy . Następnie dodajemy miód i zimne mleko.A na koniec wsypujemy mleko w proszku . Wszystko mieszamy i przekładamy do słoiczków.Miodu można dać więcej jeśli krem był by dla was mało słodki ;-)

https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=387976154614392&set=a.338340842911257.77947.338010729610935&type=1&theater
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation