Kuchnia

healthy food

Sałatka makaronowe z tuńczykiem
Brzoskwinia
Herbata miętowa z cytryną

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje:
100 g makaronu rurki
Puszka tuńczyka w sosie własnym
100 g fasolki szparagowej
2 jajka
10 pomidorków koktajlowych
Garść czarnych oliwek
Sok z ½ cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Zioła prowansalskie
Pieprz, sól

Makaron ugotuj al dente. Fasolkę umyj i zblanszuj w osolonej wodzie 5 minut. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki. Tuńczyka osącz z zalewy i lekko rozdrobnij widelcem. Pomidorki i oliwki przekrój na pół. Połącz wszystkie składniki. W soku z cytryny rozpuść szczyptę soli, dodaj zioła i pieprz. Dodaj 2 łyżki oliwy i mieszaj aż powstanie emulsja. Sałatkę polej sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation