Kuchnia

healthy food

Zielone naleśniki z kurczakiem

Składniki:
- 2,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- szczypta soli
- 2 łyżki masła

Składniki na farsz:
- 50 dag mrożonego szpinaku
- szczypta soli
- starta gałka muszkatołowa
- pierś z kurczaka
- ogórek
- pomidor
- ser feta

Do roztopionego masła dodać mąkę, jajka, mleko, ugotowany szpinak, wymieszać na gładką masę. Doprawić solą i gałką muszkatołową, a następnie usmażyć naleśniki. Kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić, w kostkę pokroić również ogórka, pomidora i fetę – tak przygotowany farsz nałożyć na każdego naleśnika, złożyć na pół i podgrzać przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Do takich naleśników świetnie pasuje sos czosnkowy lub majonezowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation