Kuchnia

Soups

Chłodnik jabłkowo - selerowy

składniki:

średni seler - 1 sztuka
Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
zielone jabłko - 3 sztuki
cebula - 2 sztuki
starta gałka muszkatołowa - 1 sztuka
pieprz
Rama Culinesse - 4 łyżki


1.Pokrój seler i jabłka w małą kostkę. Posiekaj drobno cebulę.

2.Cebulkę podsmaż w garnku z margaryną. Dodaj seler i jabłka. Smaż 10 minut – do czasu, gdy jabłka zaczną się rozpadać a seler zmięknie.

3.Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 ½ litra wody. Wlej bulion do garnka z warzywami i gotuj przez 20 minut. Następnie dopraw zupę gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).

4.Ugotowaną zupę zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sito. Dodaj trochę wody - jeśli zupa jest za gęsta. Odstaw do ostudzenia. Następnie wstaw chłodnik na 5 godzin do lodówki. Podawaj na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation