Design

Design

Rozpustne ciasto czekoladowe
na podstawie przepisu z Food52

Składniki na małą tortownicę o średnicy 18 cm lub na klasyczną tortownicę

Składniki na ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki kakao
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka soli
2 szklanki mleka sojowego
2 łyżki octu jabłkowego
2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego lub masła roślinnego
1 1/2 szklanki cukru trzcinowego
Składniki na krem:
1 szklanka purée z dyni*
1/4 szklanki syropu z agawy lub innego ulubionego
3 łyżki masła orzechowego
1/4 szklanki kakao
Składniki na polewę:
100 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
1/3 szklanki mleka sojowego
1 łyżka syropu z agawy lub innego ulubionego
Przepis na stronie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation