Kuchnia

CHLEB BUŁKI BATONY

LEMBAS, CHLEB ELFÓW

SKŁADNIKI:

2-3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść jagód goji (rodzynek, lub orzechów)
1 jajko
1/2 szklanki mleka
2-3 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru pudru


PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać. Mleko, miód, jajko zmiksować. Dodać do suchych składników. Całość wymieszać, dodaj jagody i wyrobić. Gdyby było zbyt rzadkie dodać mąki. Ciasto ma być takie żeby odchodziło od miski i dłoni i można było je rozwałkować.

Ciasto rozwałkować i wyciąć kwadraty. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 170 stopni do czasu aż się zarumienią lekko z wierzchu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation