Kuchnia

Przepisy

Krem marchwiowo-pomidorowy

SKŁADNIKI:
1 mala cebula
300 g marchwi
ok. 500 ml wody
1 puszka pomidorów pelati
ząbek czosnku
3-4 łyżki jogurtu naturalnego (np.greckiego)
oliwa z oliwek
sól, pieprz, ostra papryka, zioła do smaku

Marchew obierz i pokrój na kawałki. Cebulę bierz i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć cebulkę i zeszklij. Po chwili dodaj rozgnieciony ząbek czosnku oraz marchew. Przesmaż przez chwilę i wlej wodę. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i gotuj kolejne 10 minut.
Zupę zmiksuj blenderem dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami (dodałam trochę bazylii i oregano)oraz zapraw jogurtem naturalnym.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation