Kuchnia

Lunchbox

Domowe paszteciki sojowe

Składniki

170g suchej soi
100g suszonych pomidorów z torebki (nie z oliwy)
Garstka świeżych listków bazylii
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 jajka
1/4 łyżeczki białego pieprzu
1/2 łyżeczki soli
Otręby do posypania. U mnie pszenne.














Przygotowanie

Ziarna soi moczymy przez 12 godzin a potem gotujemy w zmienionej wodzie do miękkości. Pomidory i bazylię kroimy. Ugotowaną soję odcedzamy i mielimy w maszynce lub blendujemy na puree. Do soi dodajemy resztę składników prócz otrębów. Mieszamy na jednolitą masę. Sylikonową foremkę płuczemy w wodzie a następnie obsypujemy otrębami gdzieniegdzie. Napełniamy foremki masą i posypujemy otrębami. Wstawiamy na 150*-160* na około 30-35 minut. Paszteciki muszą się zrumienić z wierzchu ale nie można trzymać ich za długo bo będą suche. Po wyjęciu ostudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation