Kuchnia

Cakes and sweets

KOCIE LBY.

Forma 24x24 cm:

125 g miękkiego masła,
300 g gorzkiej czekolady,
3 łyżki golden syrupu lub miodu,
100 g mini marshmallow,
200 g herbatników,
2 łyżeczki cukru pudru do posypania

Rozpuścić masło, połamaną czekoladę i miód w garnuszku o grubym dnie (na naprawdę małym ogniu). Odlać pół szklanki - będzie później potrzebne.

Herbatniki pokruszyć. Wrzucić do mikstury czekoladowej w garnuszku, dodać pianki. Wymieszać. Formę o wymiarach 24x24 wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć czekoladową masę, dobrze "spłaszczyć" łyżką. Wierzch polać odlaną czekoladą. Wygładzić. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation