Kuchnia

Kuchnia

Penne z tuńczykiem

opakowanie makaronu penne
oliwa z oliwek do smażenia
puszka tuńczyka w sosie własnym
trzy ząbki czosnku

Ugotuj makaron na półtwardo. Odlej, ale nie płucz w zimnej wodzie. Obierz ząbki czosnku wystarczy jest delikatnie zmiażdżyć ząbek czosnku jedną stroną noża, by móc łatwiej go obrać). Każdy ząbek przekrój na pół wzdłuż i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Smaż na wolnym ogniu do zarumienianie się się czosnku. Wyjmij i wyrzuć usmażony czosnek. Na oliwę o czosnkowym aromacie wrzuć odsączone mięso tuńczyka. Przysmaż. Dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj i smaż na małym ogniu dopóki makaron nie będzie al dente. Podawaj od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation