Design

Design

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z BANANAMI

Składniki:
-niecałe pół szklanki mąki
-łyżka kakao
-pół szklanki mleka
-jajko
-łyżka oleju
-250 ml śmietany
-kremówki
-łyżeczka cukru pudru
-banan

Przepis:
Patelnię wstawiamy na ogień, smarujemy odrobiną oleju. Mąkę, kakao, mleko, jajko i łyżkę oleju mieszamy razem trzepaczką uważając, żeby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe wychodzi dość gorzkie, więc jeśli ktoś tego nie lubi można dodać na tym etapie łyżeczkę cukru pudru. Smażymy naleśniki z dwóch stron Banana obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Naleśniki smarujemy śmietaną, wykładamy na to kawałki banana i zwijamy, bądź składamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation