Design

Design

CIASTKA BEZ MĄKI
Składniki

Szklanka/200ml puree z fasoli (u mnie biała)
2 jajka
6 łyżek płatków owsianych górskich
4 łyżki otrębów owsianych
6 łyżek słodziku w proszku (do pieczenia) opcjonalnie inne słodzidło według uznania
garść rodzynek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie


Fasolę mieszamy z jajkami, proszkiem do pieczenia i słodzikiem na gładką masę. Dosypujemy płatki, otręby i rodzynki. Mieszamy aż wszystko się...wymiesza ;)
Ciastka nakładamy za pomocą łyżeczek do herbaty, formując "łezki" i wykładamy na papier do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciastka. Oczywiście jeśli uznamy że ciastka się palą - należy je wyjąć...ostatecznie każdy piekarnik jest inny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation