Kuchnia

☆ Kulinarne ☆ - Sosy, Dipy & Pasty do chleba, pasztety

Paprykarz rybny

Składniki:
1 wędzona makrela
1 cebula
1 marchewka
80g ugotowanego ryżu
80g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
ziele angielskie
listek laurowy
sól, pieprz
olej

Rybę obrać ze skóry i pozbawić ości.
Cebulę pokroić w kosteczkę i wrzucić
na patelnię na podgrzany olej.
Dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Cebulę zeszklić i dodać startą na tarce
o grubych oczkach marchewkę.
Smażyć aż warzywa będą miękkie.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz
paprykę, sól i pieprz.
Całość dokładnie wymieszać, zdjąć
i zostawić do ostygnięcia.
Następnie dodać mięso ryby i ryż.
Całość wymieszać.
Doprawić jeśli potrzeba.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation